2024. április 25. - Márk

Hűvösen szólalt meg az MSZP az új SZDSZ-ről

Az MSZP szerint az SZDSZ tisztújítása után is a válságkezelésben felelősséget vállaló politikusok maradnak többségben az Országgyűlésben.
2009. július 12. vasárnap 18:28 - HírExtra
Az MSZP úgy látja, a válságkezelő program sikeréért, a munkahelyükért, a lakás- vagy az autóhitelük törlesztőrészletéért aggódó állampolgárok az elnökválasztás után is megnyugodhatnak: a válságkezelésben felelősséget vállaló politikusok maradnak többségben az Országgyűlésben - közölte a kormánypárt szóvivője.

Nyakó István örvendetesnek nevezte, hogy a liberális párt mindhárom elnökjelöltje előre közölte: készek vállalni azt a felelősséget, ami a válságkezelő kormány egyes intézkedéseinek, illetve parlamenti, valamint tágabb értelemben vett politikai támogatásához szükséges.

Elmondta, hogy a tisztújítást az MSZP a szabad demokraták belügyének tekinti, az új elnöknek egészséget és eredményes munkát kívánnak. Retkes Attilát választották meg az SZDSZ elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén vasárnap, az új elnök a 406 érvényes szavazatból 228-at kapott, ezzel megelőzte Badacsonyi Szabolcsot, akire 106-an, és Weinek Leonárdot, akire 72-en szavaztak.

Az újonnan megválasztott elnök vasárnapi sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy támogatnák-e a Bajnai-kormányt, azt mondta, önmagában mint testületet nem, azt viszont elképzelhetőnek tartja, hogy a konkrét válságkezelő intézkedések mellé álljanak, ha azok összeegyeztethetők eszmerendszerükkel és szakpolitikájukkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Sosi
2009. július 12. 19:05
Na menjen az MSZP a p......... a!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását