2024. május 2. - Zsigmond

Harci kutyákat mentettek meg

Egy eddig példátlanul nagyszabású rajtaütés során 26 gyanúsítottat vettek őrizetbe illegális kutyaviadalok szervezése miatt, és több száz pitbullt mentettek meg az Egyesült Államokban.
2009. július 10. péntek 08:20 - HírExtra
A hat államban végrehajtott összehangolt akció során több mint 350 kutyát vettek gondokság alá. A rendőrség egy Missuouri állambeli szervezettől kapta a fülest, a csoport becslései szerint az illegális kutyaviadalok százezernél is több nézőt vonzanak. Az Egyesült Államokban öt évig terjedő szabadságvesztéssel és 250 ezer (48 millió forint) dolláros pénzbüntetéssel sújthatják a viadalok szervezőit.

A gyanúsítottak egyik héttagú csoportját a rendőrség azzal vádolja, hogy két kutyát fejbe lőttek, majd egy műanyag konténerbe dobták őket, mindezt azért, mert "nem teljesítették a hozzájuk fűzött elvárásokat".

Más esetekben lelőtték majd a folyóba dobták vagy elégették a négylábúakat. A Missouri csoport szerint az Egyesült Államokban évente mintegy 25 ezer kutyát vetnek be viadalokon.
A gondozásba vett, súlyosan sérült állatoknak megpróbálnak új életet biztosítani, de van köztük olyan, amelyik kiképzése okán más soha nem lesz alkalmas arra, hogy háziállat váljék belőle - mondta el az egyik állatotthon orvosa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását