2024. április 19. - Emma

Európa legdrágább hídja Budapesten

Európa legdrágább hídfelújítása lesz a Margit hídé - jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. július 8. szerda 12:12 - HírExtra
Hozzátette: az MDF felszólítja a főváros vezetését, mondja meg, kinek az érdeke, hogy a Margit híd felújítási költsége bőven meghaladja a 2007-ben tervezett 13 milliárd forintot.

Emlékeztetett arra: a Fővárosi Közgyűlés július végén, az MSZP-SZDSZ és néhány fideszes képviselő szavazatával plusz 17,1 milliárd forintot biztosított a Margit híd felújítására, amire az önkormányzat ez évi költségvetésében 13 milliárd forintot terveztek.

Vajon mi az oka ennek a nagy politikai összeborulásnak? - tette fel a kérdést.



Úgy fogalmazott: felmerül a kérdés, hogy nem a közelgő önkormányzati választások indokolják-e a híd sietős felújítását.

Kiemelte azt is: kedden a Fővárosi Közgyűlés sietve fogadta el azt, hogy a Strabag-Hídépítő konzorcium újíthatja fel a Margit hidat. Hozzátette: ennek a konzorciumnak korábban már bírságot kellett fizetnie kartellezés miatt.

Az MTI a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottságának keddi zárt ülésének résztvevőitől úgy tudja: áfa nélkül 20,8 milliárd forintért a Strabag-Hídépítő konzorcium újítja fel a Margit hidat.



Az MDF szóvivője úgy fogalmazott: fennáll a gyanú, hogy közpénzek indokolatlan mértékben folynak el, és a fővárosi embereknek számos olyan fejlesztésről kell lemondaniuk, amik megkönnyítették volna mindennapjaikat.

Kerék-Bárczy Szabolcs hangsúlyozta, hogy a hídfelújítás miatt elmarad az Ipacsfa utcát és az M5-ös autópályát összekötő közút fejlesztése, emellett pedig a felújítás 2,3 milliárd forintot von el a kerékpárutak építésére szánt pénzekből.

A szóvivő közölte: az MDF mindaddig napirenden tartja a Margit híd felújításának ügyét, míg érdemi válaszokat nem kap a fővárosi városvezetés részéről.

Hozzátette: pártja vizsgálja azokat a jogi lépéseket, hogy hogyan lehet megakadályozni a Margit híd felújítása kapcsán a közpénzek elköltését.
Forrás: HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását