2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: Alkalmazzanak romákat!

Az MSZP arra biztatja a vállalkozásokat, vegyenek részt a romák foglalkoztatását is elősegítő programokban, amelyekre több tízmilliárd forint van - mondta Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyi miniszterelnöki megbízott.
2009. július 7. kedd 12:13 - HírExtra
Külön források nincsenek, de a nagyobb és a kisebb vállalatok is pályázhatnak a különböző képzéseket lehetővé tévő "Lépj egyet előre" programra, valamint uniós forrásokra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél - közölte a politikus.

A képviselő közlése szerint több tízmilliárd forint áll rendelkezésre ezekhez a programokhoz, de pontos számot nem mondott.

Teleki László elmondta, ezek esélyegyenlőségi programok, azaz nemcsak a romák foglalkoztatását segítik elő, hanem a nőkét és a fogyatékkal élőkét is.

Hozzátette: fontos lenne, hogy a "többszínű" munkahelyek megteremtése érdekében részt vennének ezekben a programokban a 400-500 főt foglalkoztató vállalatok mellett - ezek a cégek alkalmazzák leginkább a romákat - a kisebb vállalkozások is.

Szerinte kívánatos lenne, ha a közfoglalkoztatást biztosító programok, például az Út a munkába program mellett a közbiztonság elősegítésében, például a polgárőrség keretében is részt vehetnének a romák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. július 7. 13:44
Alkalmazza a romákat ...az mszp!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását