2024. május 5. - Györgyi

Isten Veled Jacko

A család és a közvetlen barátok zárt körű ceremónián vettek búcsút kedd reggel Michael Jacksontól a Los Angeles-i Forest Lawn temetőben, két órával később pedig elkezdődött az énekes nyilvános gyászszertartása a Staples Centerben.
2009. július 7. kedd 19:43 - HírExtra
A sporteseményeknek és koncerteknek otthont adó arénában - ahol a popsztár heteken át készült nagy visszatérésére, 50 fellépésből álló londoni koncertsorozatára - mintegy 18 ezer ember gyűlt össze.
Állítólag aranykoporsóban temetik el Michael Jacksont; a pop királyának koporsóját a szűk körű családi gyászszertartás után átszállítják a Los Angeles-i Staples Centerbe, ahol felravatalozzák.

Jackson szülei és testvérei helyi idő szerint reggel 8 órától (közép-európai idő szerint 17 órától) a legszűkebb körben emlékeznek meg az énekesről a Forest Lawn temetőben. A zenészt később, egy egyelőre még nem ismert időpontban ott is temetik el, de a privát búcsúztatás után holttestét - a hírességekkel foglalkozó amerikai tmz.com "pletykaportál" szerint - egy aranykoporsóban átszállítják a Staples Centerbe, ahol a színpad közepén ravatalozzák fel.

Los Angelesben a rendőrség lezárta az utakat és figyelmeztette a jegy nélkül várakozókat, hogy maradjanak távol a Staples Centertől, mert nem juthatnak az épület közelébe.

A nyilvános búcsúztatásra mintegy 18 ezren juthatnak be, de a kapuk előtt százezres tömeg várható. A ceremónián várhatóan Stevie Wonder, Mariah Carey, Usher, Lionel Richie, Kobe Bryant, Jennifer Hudson, John Mayer és Martin Luther King III is részt vesz.

A szertartásra - amelyet minden idők talán leglátványosabb ilyen eseményeként harangoztak be - részt vesz mások mellett Mariah Carey, Jennifer Hudson és Stevie Wonder. A program részleteit előre nem közölték.

Michael Jackson nyilvános búcsúztatása egyáltalán nem showműsor, hanem szertartás, megemlékezés - mondta Ken Ehrlich Grammy-díjas producer a keddi USA Today című lapnak.

"Ez nyilvánvalóan megemlékezés és Michael életének ünneplése, hódolattal, szeretettel és tisztelettel" - mondta a producer, aki Kenny Ortega koreográfussal együtt szervezte meg a Los Angeles belvárosában, a Staples Centerben tartandó gyászszertartást, amelyen 18 ezer ember vesz részt. (Ortega volt az énekes tervezett londoni fellépéseinek igazgatója.)

Az újság megjegyezte: a popsztár ugyanúgy búcsúzik, ahogy élete zajlott, egy nagy arénában, rajongók ezrei előtt.

A rendezők elmondták, hogy a Jackson-család döntött arról, kik mondjanak beszédet és kik lépjenek fel a megemlékezésen. Bizonyosak akartak lenni abban, hogy a hangulat alkalomhoz illő - mondta Ehrlich.

A lap információi szerint a megemlékezésen részt vesz vagy fellép Mariah Carey, Jennifer Hudson, Magic Johnson, továbbá Brooke Shields, Usher és Stevie Wonder.
Az eseményt minden nagy tévéhálózat és több kábelcsatorna, köztük a Fox News és az MSNBC is élőben közvetíti.

A rendőrség arra számít, hogy több mint negyedmillióan gyűlnek össze a belvárosban a gyászszertartás idejére.

Több millió dollárra rúgnak a Michael Jackson Los Angeles-i búcsúztatása körüli biztonsági intézkedések; a városvezetés 2-3, de akár 4 millió dollárral számol - számolt be kedden a polgármester irodájának szóvivője a CNN amerikai hírtelevíziónak.

Mint Matt Szabo elmondta, a hatóságok feladata, hogy a polgárok és a városba látogatók biztonságát garantálja. "Hozzá akarunk járulni, hogy egy világklasszis rendezvényt szervezzenek egy világklasszis sztár emlékére" - tette hozzá a szóvivő.

A város interneten szólította fel a rajongókat, hogy lehetőség szerint járuljanak hozzá a költségekhez - folytatta Szabo. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a Jackson família kivette volna a részét a költségekből.

Jan Perry polgármester a minap említést tett arról, hogy "nagyon örülne", ha a család is hozzájárulna a költségekhez.

Médiabeszámolók szerint csak a Staples Centernél háromezer rendőr felügyeli majd a rendet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását