2024. május 13. - Szervác, Imola

Bajnai szorítsa vissz a szélsőséges kirohanásokat?

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség levélben kérte Bajnai Gordon miniszterelnököt, hogy tegyen meg mindent a közbiztonság helyreállításáért és a szóbeli, illetve a tettleges erőszak ellen.
2009. július 7. kedd 17:35 - HírExtra
Az utóbbi években, hónapokban egyre inkább romlik a közbiztonság, s "a gyűlöletkeltés tettlegességbe csapott át". A társadalom egyre hajlamosabb szélsőséges nézetek követésére, egyre több etnikai indíttatású bűncselekmény történik - olvasható abban a közleményben, amelyet Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija jegyez.

Mint írták, meggyőződésük, hogy "a kellő politikai akarat mellett, az erőszakra bujtó, gyűlöletre hajtó csoportokat határozott fellépéssel (...) vissza lehet és kell szorítani, mindenféle új törvényhozatali kavalkád és politikai színjáték nélkül is".

Az erőszakos önbíráskodók egyre kevésbé tartanak az igazságszolgáltatástól és az állami rendfenntartó erőktől, a békeszerető embereket pedig egyre inkább a félelem és a szorongás tölti el - tették hozzá.

Véleményük szerint a politikai vezetés és a rendfenntartó erők tehetetlenek a szóbeli és tettleges erőszakkal szemben. Ahelyett, hogy jogi eszközökkel megállítanák az erőszakot, "a fokozatosan romló helyzetet csak saját kicsinyes, de egyben nagyon veszélyes politikai játszmájára használja a politika" - olvasható a közleményben.

Hangsúlyozták, a közbiztonság "politikai felhangok nélküli" helyreállítására van szükség, nem szabad megengedni, hogy "a zsidóság, vagy bármilyen más kisebbség veszélyes politikai játszmák eszközévé váljon".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását