2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Majdnem-ABBA" koncert Londonban

Az ABBA-együttes szerzőpárosa, Benny Andersson és Björn Ulvaeus közreműködésével a svéd popcsapat legütősebb sikerszámai szólalnak meg szeptember 13-án a londoni Hyde Parkban.
2009. július 6. hétfő 14:43 - HírExtra
A Thank You for the Music - Tisztelgés az ABBA zenéje előtt című koncerten neves vendégsztárok adják elő a máig népszerű dalokat - értesült a BBC online kiadványa.
"Ez a legnagyobb megtiszteltetés, ami dalszerzőt érhet" - jelentette ki közleményében a svéd zenészpáros. Reményüket fejezték ki, hogy az esemény házigazdája, a Radio 2 jóvoltából hallgatók ezrei is osztozhatnak majd az élményben.

Egyben cáfolták azt a híresztelést, hogy az együttes újra összeállna, és a londoni O2 arénában koncertezne az elhunyt Michael Jackson helyett.

"Senki sem kért fel bennünket, de egyébként sem vállaltuk volna" - mondta Andersson egy tévéműsorban.

Az ABBA a hetvenes-nyolcvanas évek szupercsapata volt, utolsó albumát 1982-ben rögzítette, két évvel később Japánban turnézott utoljára, majd a tagok szólókarrierbe fogtak. Igaz, hogy hivatalosan sohasem jelentették be az együttes feloszlását, de többé nem léptek fel együtt.

Tavaly, amikor a zenéjükből készült Mamma Mia! című musicalfilm svéd premierjén mindannyian megjelentek, Ulvaeus elmondta, hogy "egyszerűen nincs miért összeállniuk". A pénz nem érdekli őket, és azt szeretnék, ha az emberek olyan "fiatalként, energikusként és ambiciózusként" emlékeznének rájuk, amilyenek fénykorukban voltak - idézte fel hétfőn a szerző szavait a bbc.co.uk honlapon megjelent cikk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását