2024. május 19. - Ivó, Milán

Állóhelyek a repülön?

Állóhelyek meghonosítását tervezi repülőgépein az olcsó jegyes ír Ryanair légitársaság agresszív költségcsökkentési ötleteiről ismert főnöke, aki hétfői londoni lapértesülés szerint ezzel is a gépek kihasználtságát igyekszik javítani.
2009. július 6. hétfő 18:12 - HírExtra
A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - beszámolója szerint Michael O'Leary vezérigazgató elképzelése az, hogy a még olcsóbb jegyár ellenében álldogálásra vállalkozó utasok kényelmét csak egy bárszékszerű szerkezet szolgálná, és ehhez lenne rögzítve a biztonsági öv. O'Leary állítólag már tárgyalt is az amerikai Boeing repülőgépgyárral olyan utasszállítók tervezéséről, amelyeken így kialakított állóhelyek is lennének. A Ryanair vezetője az ír repülésügyi hatóság jóváhagyását várja az új flotta megrendeléséhez.

A vezérigazgató kifogyhatatlan az ötletekből, ha költségcsökkentésről vagy bevételnövelésről van szó. Nemrég azzal az elképzeléssel állt elő, hogy a gépek mellékhelyiségeinek használatáért minden utasnak egy fontot kell majd fizetnie, ráadásul három mosdó helyett csak egy lesz a Ryanair repülőin, ami hat további ülés bezsúfolását teszi lehetővé. A cég emellett az év végéig teljesen beszünteti a repülőtéri utasfelvételt, utasai 2010-től kizárólag az interneten jelentkezhetnek be járatukra.

A Ryanair - a legnagyobb európai fapados légitársaság - a márciussal zárult pénzügyi évéről 169,2 millió eurós veszteséget jelentett adó után - az előző évi, 390,7 milliós adózott eredmény helyett -, főleg az Aer Lingus légitársaságban meglévő részesedésének értékvesztése, továbbá flottájának ritkítása és leértékelése miatt. Ez volt a cég eddigi első, teljes évi nettó vesztesége. Ezek nélkül az egyszeri tételek nélkül 105 millió euró volt az adózott eredménye, 78 százalékkal kevesebb az előző évi 480,9 milliónál.

A Ryanair már decemberben közölte, hogy az addigi hétből két budapesti járatát törli a repülőtéri díjak emelése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását