2024. május 16. - Mózes, Botond

Lendvainak ez még kevés

A Fidesz többet mondhatna, mint hogy nem kommentálja a Magyar Gárda feloszlatásáról és törvénytelenségéről szóló bírósági ítéletet - közölte Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke vasárnap az MTI-vel.
2009. július 5. vasárnap 21:34 - HírExtra
Szombaton bebizonyosodott, hogy a betiltott Magyar Gárda és a Jobbik nem rendet tesz, hanem rendet bont: nem őrzi a törvényességet, hanem felrúgja a törvényeket. Nem pótolja a rendőrséget, hanem ellene fordul. Nem biztonságot teremt, hanem felfordulást okoz. Nem megvédi az embereket, hanem bántalmazza őket. Nem az erőszak ellen van, hanem az erőszak oldalán - olvasható a szocialista politikus MTI-hez eljutatott közleményében.

Lendvai Ildikó szerint most mindenki eldönthette: kér-e az ilyen rendből.
A közleményben a pártelnök azt írja, most már a Fidesz is többet mondhat, mint hogy "nem kommentálja" a Magyar Gárda feloszlatásáról és törvénytelenségéről szóló bírósági ítéletet.

A politikus szerint ez a magatartás azt a gyanút kelti, hogy a Fidesz nemcsak a kordonbontással, nemcsak a turulszobor ügyében fordul a törvénnyel szembe, nemcsak a holokauszttagadók büntethetőségét akadályozza meg, hanem kerülve a Jobbikkal való konfliktusokat, súlyosabb ügyekben is a törvényszegők pártján van.

Lendvai Ildikó szerint az MSZP szombati kongresszusán olyan szemléletet és intézkedéseket kezdeményezett, amelyek valóban a nagyobb rendet szolgálják. A szocialista párt megoldásokat kínál, a Fidesz ígérget és ha a szélsőségekről van szó, lapít - fogalmaz az MSZP elnöke. Kongresszusi állásfoglalásában az MSZP a rendőrség további határozott megerősítését sürgette, illetve "településőrségek" létrehozását is kezdeményezte.

Vasárnap délután Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője is megszólalt az ügyben. Azt kérte, a Fidesztől, hogy végre egyértelműen határolódjon el a magyarországi szélsőségesektől, legyen partner az antifasiszta konszenzus megteremtésében.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője erre reagálva az MTI-vel közölte: az MSZP nincs abban a helyzetben, hogy demokráciából, jogállamiságból és tisztességből kioktassa a Fideszt.

Este kilenc óra tájban lett nyugalom szombaton Budapesten, az Erzsébet téren, ahol délután mintegy 200 gárdista sorakozott fel egyenruhában, hogy demonstráljon a Magyar Gárdát bírósági döntéssel feloszlatott ítélet ellen, illetve a terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsított Budaházy György mellett. A rendőrség megtiltotta a rendezvényt, mint ahogyan a főváros több más pontjára aznap bejelentett demonstrációt is. A BRFK korábbi közleménye szerint szombaton összesen 216 embert állítottak elő, köztük Vona Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kajos,misi
2009. július 5. 22:39
Sok Rabló mszpés.Tűnjön el a Politikai életből.
Lendvai mamával együtt.Mert Magyarország a Magyaroké,
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását