2024. április 28. - Valéria

MSZP-Fidesz harcok Nagykanizsán

Vitát váltott ki a nagykanizsai önkormányzat képviselő-testületének keddi soron kívüli ülésén, hogy a város gazdálkodásának átvilágítását a budapesti XII. kerület korábbi fideszes polgármestere végezte el, és további milliókat szánnak hasonló munkákra.
2008. január 9. szerda 19:19 - Hírextra
Érthetetlennek, túl általánosnak és konkrétumokat nem tartalmazónak minősítették az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ képviselői azt a csak kivonatosan kézhez kapott tanulmányt, amelyet a budapesti MG Fortis Kft. készített a jobboldali többségű és vezetésű város megbízása alapján.
A testületben kisebbségben lévő kormánypárti képviselőkben megütközést keltett, hogy Mitnyan György, a főváros XII. kerületének korábbi fideszes polgármestere az ügyvezetője az MG Fortis Kft.-nek, amelytől nettó hét és fél millió forintért rendelte meg a tanulmányt a nagykanizsai városvezetés.

A városatyák sérelmezték, hogy egymondatos, bármelyik településre vonatkoztatható, a város gazdálkodását valójában nem ismerő megállapításokat tett a tanulmány szerzője, a kiválasztás módjára pedig szerintük nem is kaptak választ. Ugyancsak felháborodást váltott ki bennük, hogy a képviselő-testület jobboldali többsége további bruttó 24 millió forint azonnali elkülönítését szavazta meg hasonló vizsgálatokra.

Marton István polgármester az MTI megkeresésére szerdán azt mondta: a tanulmányban szereplő megállapítások "forintosíthatóak" is. Kifejtette: az elkészült anyag a táblázatos mellékletekkel együtt mintegy 100 oldalas. A képviselők ebből azért csak az összefoglaló tíz oldalt kapták meg, mert a teljes terjedelmű anyag sokszorosítása túl költséges lett volna.

A városatyák bármikor megtekinthetik a teljes változatot - tette hozzá. A gazdálkodás átvilágítását pedig azzal indokolta, hogy meglátása szerint a korábbi, szocialista-szabad demokrata városvezetés utolsó két éves működése problémákat okozott a városnak.

A városvezető elmondta: meghívásos formában választották ki még a múlt év tavaszán az MG Fortis Kft.-t a vizsgálatra. A közgyűlés jobboldali többsége által megszavazott további 24 millió forintot pedig a tanulmányban foglaltak "realizálására" és informatikai átvilágításra költenék.

Hogy mindezt miért nem az önkormányzat informatikai cége végzi el, arra Marton István úgy válaszolt: ez a cég legkésőbb márciusban megszűnik, mert megítélése szerint sem a gazdálkodása, sem a működése nem megfelelő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását