2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem sikerült a szabotázs

Vasúti szabotázsakcióra készülő két fiatalembert fogott el pénteken kora reggel Ancona környékén az olasz csendőrség.
2009. július 3. péntek 15:35 - HírExtra
A csendőrség terroristaelhárító alakulata akkor csapott le rájuk, amikor a sínek fölött átívelő hidak egyikén egy lopott gépkocsiból olyan házilag készített szerszámokat szedtek elő, amelyekkel képesek lettek volna rövidzárlatot okozni, és ezzel a vasúti közlekedésbiztonságot súlyosan veszélyeztetni.

Olasz csendőrségi források beszámoltak arról is, hogy hozzávetőleg negyven házkutatást tartottak olyan személyeknél, akik a két elfogott fiatalembert is sorai közt tudó anarchista-felforgató csoporttal szimpatizálnak. A csoport tevékenységét egy ideje figyelemmel kísérik a bűnüldöző szervek, és vizsgálódásuk alapján arra a következtetésre jutottak, hogy egy rendkívül veszélyes anarchista, szabotázscselekmények elkövetésére képes sejttel állnak szemben.

Az olasz hatóságok aggodalmát növeli az is, hogy a jövő hét szerdáján a közép-itáliai L,Aquilában kezdődik a G8-as országcsoport csúcstalálkozója, amely cselekvésre ösztönözheti az anarchista elemeket. Ezért az olasz szervek jelentősen szigorították a biztonsági intézkedéseket, és átmenetileg július 15-ig a belső schengeni határokon is bevezették az ellenőrzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását