2024. május 11. - Ferenc

Az MDF egész napos nyári iskolát szeretne

Az MDF azt javasolja, hogy nyáron is legyen egész napos iskola, így megoldható lenne a gyerekek nyári elhelyezése, és hasznosan tudnák eltölteni a tanítási szünetet.
2009. július 3. péntek 12:43 - HírExtra
Pusztai Erzsébet arra hívta fel a figyelmet, hogy évről évre másfél millió gyermek szüleinek okoz problémát az, hogy nyáron milyen programmal kössék le a gyereket a szünidőben, ráadásul a fiataloknak sem tesz jót, hogy nem tudják megoldani biztonságos elhelyezésüket.

Hozzátette: a nyári szünet alatt a gyerekek sokszor meghíznak és tudásukból is veszítenek.
A politikus azt javasolta: legyen rövidebb a nyári szünet és ez idő alatt is egész nap tartsanak nyitva az iskolák. Legyenek közösségi-, szórakoztató-, fejlesztő programok, illetve tartsák nyitva a tornatermeket is - indítványozta.

Elképzelésük szerint a gyerekek az iskolában ebédelhetnének, a tanárok pedig szerveznék a programokat és felügyeletet is biztosítanának. Ez a rendszer a jelenleginél több tanárnak tudna munkát adni, így kevesebb lenne az állástalan pedagógus - fűzte hozzá Pusztai Erzsébet.

Az MDF-es politikusok szerint a nyári iskolára vonatkozó kezdeményezésük, illetve korábbi indítványuk az egész napos iskola bevezetéséről megvalósítható lenne, ha az iskoláknak különböző jogcímeken juttatott összegeket összevonnák, és a családi pótlékot is az iskoláknak adná a kormányzat. Számításaik szerint így 50-60 százalékkal növekedhetne a közoktatási normatíva.

Pusztai Erzsébet megjegyezte, az iskoláknak amúgy sem dolga, hogy a családok anyagi helyzetével foglalkozzon, éppen az a lényeg, hogy a gyerekek anyagi helyzetétől függetlenül biztosítsa számukra ugyanazt a lehetőséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Judy
2009. július 3. 15:00
A nyári iskolában tanítsanak a tisztelt képviselő urak és hölgyek ill. miniszterek a nyári szabadságuk alatt illetve helyette. Kíváncsi lennék egy hét után újra a véleményükre! Láttak ezek már gyereket a valóságban, vagy csak fényképeken ?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását