2024. április 25. - Márk

A Fidesz és a Jobbik növelték támogatottságukat

Az európai parlamenti választáson való sikeres szereplés erősítette a Fidesz és a Jobbik közvéleménybeli pozícióit.
2009. július 2. csütörtök 07:10 - HírExtra
A június második felében, 1500 fő megkérdezésével készített közvélemény-kutatás adatai szerint az MSZP fél éve lefelé tartó trendje megállt, ezúttal nem csökkent a támogatottsága.
A Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz támogatottsága a népesség egészén belül 44 százalékos, ez a párt eddigi csúcspontja.

A közvélemény-kutatás alapján a múlt hónapban a választásra jogosultak 11, most 12 százaléka áll a szocialista párt mögött, tehát megközelítőleg egymilliós a táboruk. A Szonda Ipsos szerint lendületük hasonló a fideszesekéhez, nagyjából hattizedük aktív, vagyis jelenleg mintegy 600 ezer biztos szavazattal számolhatnának a szocialisták.

A Jobbik jelenleg 7 százalékos, közel 600 ezres táborral rendelkezik, de - mint arra a Szonda Ipsos rámutat - a tábora méretének megállapításánál nem árt az óvatosság, mivel az EP-választások előtti napok mérései is jelezték: létezik szavazói átjárás a Fidesz és a Jobbik között. Hozzátették: ennek további bizonyosságát adja, hogy a Fidesz szavazótáborának relatíve legnagyobb csoportja, 17 százaléka a Jobbikot nevezte meg, mint voksra még leginkább érdemes pártot.

A két párt közötti "ingázást" a Szonda Ipsos egyirányúnak nevezte, hozzátéve: a radikális párt június 7-i szavazóinak bő egytizede átment, visszament a Fideszhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását