2024. április 29. - Péter

Az MSZP és a jó döntések

Jó döntést hozott az MSZP, amikor az előre hozott választás helyett a válságkezelő kormány támogatásáról döntött - jelentette ki Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
2009. július 1. szerda 13:50 - HírExtra
Tukacs István elismerte, hogy a szocialista képviselők tudták, az emberek szempontjából keserves, de az ország szempontjából fontos intézkedéseket kell meghozni. A döntés helyes volt, azt visszamenőleg is vállalni kell - közölte politikus.

A szocialista képviselő elmondta: a kormány támogatásáról szóló döntéskor az országnak gyors cselekvésre volt szüksége. Nem volt idő tétovázásra, sem egy előre hozott választás miatti három-négy hónapos késlekedésre; nem volt esély arra, hogy ezt türelemmel figyelje a nemzetközi pénzvilág - közölte Tukacs István.

A válságkezelő intézkedések eredményei között említette, hogy megszilárdult a forint, és visszatért a nemzetközi pénzvilág bizalma Magyarország iránt.

A képviselő szerint a válságkezelő intézkedések nemcsak pillanatnyi tűzoltást szolgáltak, hanem azt is, hogy a válság után kedvezőbb helyzetben legyen az ország, jobb lesz a tőkevonzó-képessége, jobb befektetési terepnek számít, kedvezőbb lesz a vállalkozások számára a környezet, enyhül a túladóztatás.

Az MSZP-frakció fegyelemmel kitartott a Bajnai-kormány mögött, és a következő időszakban is a kormány támogatására van szükség - szögezte le Tukacs István, hozzátéve: nem támogatja az előre hozott választásokat, a kormánynak ki kell töltenie mandátumát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását