2024. május 2. - Zsigmond

Medvék riogatják a turistákat

Medvebocsok garázdálkodnak a romániai Hargita megye területén található Szent Anna-tó és annak parkolója körül elhelyezett szemeteskukákban.
2009. június 30. kedd 12:25 - HírExtra
A látogatók ijedtségére vagy éppenséggel derűjére a néhány napja "kukázó" medvék egyelőre nem veszélyeztették a krátertóban fürdőzők testi épségét. Aggodalomra az ad okot, hogy eddig nem volt példa a medvék nappali jelenlétére a tóparton.

A tavat is magában foglaló természeti rezervátumot igazgató Ecos Klub vezetője, Kerezsy László arra inti a turistákat, hogy ne bántsák az állatokat, de ennivalóval se kínálják - írja a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán. Kerezsy a Krónikának elmondta, értesítette a hatóságokat és várja azok mielőbbi intézkedését. Kerezsy és társai két bocsot tartanak nyilván; az egyiket egyévesnek, a másikat kétévesnek nézik. Úgy vélik, testvérek lehetnek, és elhagyta őket az anyjuk.

Az Ecos Klub munkatársai minden egyes gépkocsivezetőt, aki a tóhoz érkezik, majd rövid, de hasznos földrajzi és történelmi ismertető után a medvebocsok megjelenésével járó veszélyekre figyelmeztetik őket.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerint a történtekért csakis az ember okolható. Úgy véli, hogy a bukaresti parlamentben ülő politikusok megfeledkeztek egy szakszerű vadgazdálkodási stratégia kidolgozásáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását