2024. május 5. - Györgyi

Kisiklott egy vonat, vagonok robbantak fel

Legalább tizenhárom ember életét vesztette, ötven pedig égési sérüléseket szenvedett hétfőn éjjel az észak-olaszországi Viareggio városban, ahol kisiklott egy tehervonat, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant - közölték a mentésben részt vevő olasz tűzoltóság illetékesei.
2009. június 30. kedd 08:53 - HírExtra
La Spezia kikötőjéből Pisába tartott a 14 vagonból álló szerelvény, amely éjfél körül egyelőre ismeretlen okok miatt siklott ki. Éjfél előtt tíz perccel történt a szerencsétlenség Viareggio pályaudvarának közelében. A robbanás hatalmas tüzet és rombolást idézett elő. Két épület összeomlott, a környéken kitörtek ablakok, a lángok átterjedtek a pályaudvarral szomszédos utca házaira. További robbanásoktól tartva kitelepítették egy időre a környező házak lakóit.

Az áldozatok közül többen az összeomlott házak alatt lelték halálukat. A mentőalakulatok tagjai szerint lehetséges, hogy még vannak emberek a romok alatt. A sérültek közül 35 ember állapota súlyos, illetve nagyon súlyos. A két mozdonyvezető könnyebben sérült meg, őket már ki is hallgatták a kórházban.

Egyelőre ismeretlen a katasztrófa oka, de - mint Raffaele Gargiulo rendőrségi szóvivő közölte - a szakemberek azt feltételezik, hogy a sínek megrongálódása vagy a vonat fékrendszerének hibája okozhatta a balesetet. A városi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy megfékezték a tüzet, de még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a többi tartálykocsi is felrobban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását