2024. május 14. - Bonifác

Elhúzódhat a dunai árhullám

Elhúzódó árhullámra számítanak a Duna Tolna megyei szakaszán, ahol várhatóan csütörtökön tetőzik a folyó vízszintje - közölte a vízügyi igazgatóság szekszárdi szakaszmérnökségének vezetője kedden az MTI-vel.
2009. június 30. kedd 20:18 - HírExtra
A Sió torkolatánál 1.143 centiméter lehet a legnagyobb vízállás, így nem lesz szükség másodfokú készültségre - mondta Beke Zsolt.

Hozzátette: a Szigetközbe kedden érkezett kisebb árhullám elhúzódóvá teszi a tetőzést, két-három nap után kezdődik lassú apadás.

A Sió árvízkapunál kedd reggel 1.110 centiméteres vízszintet mértek. A legnagyobb vízállás 2006 áprilisában 1.227 centiméter volt a folyó ezen szakaszán.

Sziebert György, Báta polgármestere arról számolt be, hogy a községben jelenleg 10-12 ház kertjét és melléképületét érte el a víz, lakóépületet nem veszélyeztet az ár.

A Duna-parti település vezetője elmondta: egy mobil gátra pályázott az önkormányzat, amelyet a mostani gátra helyeznének el. A gátat 1,6 kilométeren állíthatják fel, és az 84 lakóházat védene az ártól - tette hozzá.

A polgármester közlése szerint a 2006-os árvíz elleni védekezés 300 millió forintba került, a mobil gát költsége 416 millió forint, így pénzügyileg is megtérülne a beruházás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását