2024. május 18. - Erik, Alexandra

Terrorizmus! Hatalomátvételi kísérlet!

Páncélozott katonai járművek jelentek meg a hondurasi főváros, Tegucigalpa utcáin nem sokkal azután, hogy vasárnap kora reggel a hadsereg letartóztatta Manuel Zelaya elnököt, akit a légierő egyik támaszpontjára vittek.
2009. június 28. vasárnap 19:28 - HírExtra
A fővárosban katonák őrzik az elnöki rezidenciát és a fontos közintézményeket, s az utcákon járőrözés folyik. A hadsereg még nem tájékoztatta a lakosságot a történtekről. Az államfő fia azt mondta újságíróknak, lehet, hogy az elnököt külföldre vitték. Ugyanezt jelentette a Telesur venezuelai televízió, amely szerint feltehetőleg Costa Ricába vitték száműzetésbe Zelayát.

Államcsínynek minősítette, és elítélte a történteket Hugo Chávez baloldali venezuelai elnök, aki felszólította Barack Obama amerikai elnököt, hogy nyilatkozzék az ügyről.

José Miguel Insulza, az Amerikai Államok Szervezetének főtitkára összehívta a szervezet állandó tanácsát a helyzet megvitatására. AZ Európai Unió elítélte Zelaya letartóztatását, és követelte az azonnali szabadon bocsátását és az alkotmányos rend helyreállítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását