2024. május 2. - Zsigmond

Még mindig jól kezelik a válságot a szocik

Kékesi Tibor szerint azzal, hogy az Országgyűlés hétfőn várhatóan elfogadja a jövő évi adótörvényeket, jó időben, újabb és hatásos lépéseket tesznek a gazdasági válság hatásainak csökkentésére.
2009. június 28. vasárnap 19:11 - HírExtra
A szocialista képviselő az MTI-nek adott vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy az adóváltozások alapelveivel a politika és a szakma képviselői is szinte mindannyian egyetértenek. A megoldásokat pedig a közvélemény többsége támogatja - tette hozzá.

Kiemelte: az adóváltozások eredményeként többek között csökkennek az élőmunka terhei, javul a hazai vállalkozások versenyképessége és egyszerűsödik az adórendszer. Hangsúlyozta: megmaradnak ugyanakkor a legfontosabb kedvezmények - a családi, a fogyatékosokra vonatkozó, illetve az őstermelői - és a hosszú távú befektetésekhez kötődő előnyök is.

Kékesi Tibor felhívta a figyelmet arra: a személyi jövedelemadó sávhatárainak módosításával jövőre szinte mindenki jól jár. Az átlagos jövedelműek 188 ezer forinttal többet vihetnek haza jövőre - közölte.

Kiemelte: a vállalkozások a járulékcsökkentés eredményeként összességében 400 milliárd forintot takaríthatnak meg, az adóegyszerűsítés pedig éves szinten 50 milliárdot jelent a számukra.

A szocialista politikus kitért arra is: az államháztartási egyensúly megőrzése érdekében az élőmunka terheinek csökkentését a fogyasztási-, illetve vagyoni típusú adók növelésével ellensúlyozzák. Példaként említette az üzemanyag, az alkohol és a cigaretta jövedéki adójának megemelését, valamint a vagyonadó bevezetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását