2024. május 16. - Mózes, Botond

Bajnai: "Kis lyukból nagy hasadás"

Bajnai Gordon miniszterelnök méltatta mindazokat, akik lehetővé tették a vasfüggöny lebontását, azt, hogy a "kis lyukból gyorsan nagy hasadás legyen".
2009. június 27. szombat 18:51 - HírExtra
Bajnai Gordon rövid beszédében felidézte, hogy 1989 júniusában harmadéves közgazdászhallgatóként vizsgára igyekezett, amikor keletnémetekkel találkozott, azt kérdezték, hol fogadják be őket. Az egyetemisták segítettek nekik a tábort megtalálni. A miniszterelnök elmondta azt is, amikor elkezdte az egyetemi tanulmányait, a tanintézményt Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemnek hívták, két évvel később, amikor végzett, már Budapesti Corvinus Egyetemnek.

Magyarország folytatta ezt a gyors változást, a régió más országaival együtt belépett a NATO-ba, az EU-ba, a politikai rendszert néhány hónapon belül megváltoztatta, a gazdaságit néhány éven belül, a szociális rendszer megváltoztatása tovább tart - tette hozzá.
Emlékezzünk és emeljük poharunkat azokra, akik a függöny lebontását lehetővé tették, emlékezzünk az elmúlt húsz év eseményeire - zárta beszédét Bajnai Gordon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását