2024. június 17. - Laura, Alida

Trópusi vihar pusztított és ölt

Trópusi szél söpört végig a Fülöp-szigetek északi részén, aminek következtében legkevesebb nyolc személy vesztette életét, tizenegy pedig eltűnt - közölték csütörtökön helyi katasztrófavédelmi hatóságok.
2009. június 25. csütörtök 09:13 - HírExtra
A Nangka névre keresztelt vihar a Dél-kínai-tenger felől érkezve csapott le Manilától nyugatra az éjjel, és a várakozások szerint a Tajvani-szoros felé folytatja majd útját. Nyomában földcsuszamlások keletkeztek és hajók borultak fel a tengeren. Mintegy 10 ezer ember több száz vízi járműről menekült a pusztító vihar elől a partra. Két ember annak következtében halt meg, hogy házukat elsodorta egy sárlavina, amelyet a viharos szelet követő heves esőzés okozott.

Quezon tartományban négy halász vesztette életét, miután a nyílt tengerről egy kis öbölbe hajóztak bárkájukkal menedéket keresve ott. Két másik társuk megsebesült. Két személy Cebu tartományban a folyók megemelkedett vízszintje miatt keletkezett árvízben fullad meg.

Mactan szigeténél a hatalmas hullámok felborítottak egy utasszállító hajót, de a parti őrségnek sikerült kimenteni vízi jármű fedélzetéről a tengerbe esett 13 embert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását