2024. április 30. - Katalin, Kitti

Gyerekeknek szóló webtévé

Interneten ingyen nézhető gyermekcsatornát indított a legnagyobb frankofón televízió, a TV5 Monde.
2009. június 25. csütörtök 06:40 - HírExtra
A 3 és 12 év közöttieknek szánt francia nyelvű Tivi5Monde+ elnevezésű webtévé az első olyan játékosan oktató csatorna, amely ingyenesen nézhető a világhálón Európa mellett Afrikában, Dél-Amerikában, Ázsiában és az arab világban is.

Marie-Christine Saragosse, a TV5 Monde igazgatója szerint a francia nyelvű tévé nézőinek részéről egyre nagyobb igény mutatkozott a gyermekműsorok iránt, ezért bővítették kínálatukat elsősorban a külföldön élő franciák és a francia nyelvet szerető külföldiek számára.

A TV5 Monde szándéka szerint "magas színvonalú gyermekműsorokat kínál biztonságos környezetben". Az internet előnye pedig az, hogy a tematikus programok az időzónáktól függetlenül bármikor letölthetők a honlapról.

A nem titkoltan a francia nyelv népszerűsítését is szolgáló webtévé pedagógiai eszközöket és módszereket is kínál a honlapon nyelvtanároknak.

A Tivi5Monde+-ön rajzfilmek mellett, gyerekeknek szóló szórakoztató műsorok és játékok, oktató programok és még hírek is láthatók. A műsorokat a TV5 Monde a partnertelevízióktól - a francia közszolgálati csatornák mellett a kanadai Radio-Canadától és a Télé-Québec-től, valamint a belga RTBF-től és a svájci TSR-től - veszi át.

A webtévé kizárólag nem francia nyelvű országokban nézhető az interneten (http://www.tivi5mondeplus.com) azért, hogy ne jelentsen konkurenciát a helyi adóknak.
A TV5 Monde-ot saját adatai szerint hetente 54 millióan nézik több, mint kétszáz országban. Az MTV zenei és a CNN hírcsatorna mellett a legnagyobb hálózattal rendelkező televíziók közé tartozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását