2024. március 29. - Auguszta

"Most ez a legfontosabb!"

Gőzerővel készül a Kékszalagra, előtte azonban még leteszi az államvizsgát, közben pedig egyfolytában koncertezik - Dér Henivel, az egykori megasztárossal, a Sugarloaf együttes énekesével beszélgetett a HírExtra.
2009. június 23. kedd 07:50 - HírExtra
Nem akármilyen versenyre készülsz, július 2-án te is ott leszel a 41. Kékszalag vitorlásverseny rajtjánál – persze nem egyedül a hajóban, hanem egy profi csapat tagjaként. Készülsz már a nagy kalandra?

Sajnos nem mondhatom el azt, hogy minden nap a Balatonon vagyok. Nagyon kevés idő van arra, hogy valaki profi szinten elsajátítsa a vitorlázás rejtelmeit. Bár nem is olyan bonyolult folyamat, nagyon sok rutin kell hozzá, hogy valaki versenyszerűen is tudja űzni. Hiszen nem elég csak elvitorlázgatni a Balatonon, számít a sebesség is.

Mi lesz a feladatod a fedélzeten?

Mivel egy teljes csapattal fogok belevágni a versenybe, úgy döntöttem, hogy nem nehezítem inkább a helyzetüket az ügyetlenségemmel és a lassúságommal. Attól függetlenül, hogy elméletbe tudom, hogy mi hogy működik, a gyakorlatban még messze nem sikerült elsajátítanom a vitorlázás tudományát. Inkább lelkes szemlélője leszek a csapatnak, és csak buzdítom őket. Másrészt megpróbálom őket vidáman tartani, oldom a feszültséget és persze hordom nekik a szendvicseket.



Ha jól tudjuk, a verseny előtt még egy a Kékszalagnál is nagyobb próbatétel is vár rád…


Igen, azért sem tudok igazán még ettől a dologtól átszellemülni, mert a keddi államvizsgámra készülök – számomra most ez a nap a legfontosabb. Persze ha sikeresen meglesz, annál nagyobb felszabadultsággal fogok érkezni a versenyre.

Le sem tagadhatnád, hogy imádod a nyarat, a vizet!

Imádom a vizet, nyári lány vagyok, például versenyszerűen jet-skizem, így alanynak tökéletes vagyok a Kékszalagra. Ráadásul úgy érzem, hogy van bennem annyi agilitás is, hogy egyszer majd valóban megtanuljak vitorlázni.

A vizet is imádom, nevettem is, amikor megkérdezték, hogy tudok-e úszni, arra az esetre, ha borulás lesz… Már voltam hajón, így nem teljesen szűzként fogok a fedélzetre lépni. Egyszer már kipróbáltam, hogyan működik egy hajó, nem lenne a világvége, ha valami fatális vészhelyzet esetén egyedül maradnék a hajón.



Mit tervezel még a nyárra?

Az államvizsga után végre elkezdődhet az igazi nyár, ami ezzel a vitorlás versennyel indul, aztán jön a jet-ski szezon is. A rengeteg koncertezés mellet próbálok beiktatni egy kis nyaralást is, maximum három-négy napot tervezek a horvát tengerparton – abban az a jó, hogy nincs olyan messze, így akár vészhelyzet esetén haza is tudok ugrani.

A bandával nem terveztek közös kikapcsolódást?

De, a nyár végén, ősz elején szeretnénk egy nagy vidéki házat kibérelni egy teljes hónapra, ahol a pihenés mellett talán meg tud születni majd az új lemezünk anyaga is. Levisszük a hangszereket is, és megpróbáljuk kikapcsolni magunkat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását