2024. május 19. - Ivó, Milán

Bokros melléül?

Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti (EP) képviselője az új konzervatív frakcióba ül be az Európai Parlamentben - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője hétfőn az MTI-nek.
2009. június 22. hétfő 15:05 - HírExtra
Az MDF-es politikus közölte: az új csoport és az MDF között értékazonosság áll fent.
Az MDF közleményt is küldött, melyben úgy fogalmaz: az Európai Unió nyolc különböző államának jobbközép EP képviselői hétfőn bejelentették, hogy megalakítják az Európai Parlament új, Európai Konzervatívok és Reformerek nevű csoportját.

Ezen pártok jelenleg 55 EP-képviselővel alkotják a csoport magját, mely várhatóan az EP negyedik legnagyobb frakciója lesz - írják.Hozzáteszik: az MDF az európai politika szempontjából fontos lépésnek tartja az új csoport megalakulását.

Kerék-Bárczy Szabolcs kiemelte: az új konzervatív csoport kiemelten fontosnak tarja az EU tagállamai közötti egyenlő bánásmódot, az egyének és vállalkozások szabadságát, a családok helyzetének megerősítését és a környezettudatos politikát.

Az MDF továbbra is testvérpártjainak tekinti az Európai Néppárt tagjait, ugyanakkor az Európai Parlamentben immáron két frakciója van a jobbközép politikának - jelentette ki.
Felhívta a figyelmet arra, hogy az új csoportban való tagsággal Magyarország eggyel több, vagyis három európai parlamenti frakcióban képviselteti magát, ami szerinte növeli az ország érdekérvényesítési eredményességét.

Dávid Ibolya szombaton, az országos választmányi ülés után mondta el, hogy a szombat reggeli országos választmányi ülés felhatalmazást adott a párt elnökségének arra: tárgyaljon arról, hogy az MDF EP-képviselője, Bokros Lajos melyik európai parlamenti frakciójába üljön be.

Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke még június 10-én nyilatkozta azt, hogy az MDF-et meghívták a brit, a lengyel és a cseh jobboldali képviselők által alakítandó új európai parlamenti frakcióba Hozzátette: az új frakciót a kereszténydemokrata-konzervatív európai néppártival szemben hoznák létre.

A választmány elnöke akkor kiemelte: az MDF-nek komoly stratégiai kérdés az, hogy az Európai Néppárttal maradjon, ahol erős a Fidesz befolyás, vagy az MDF-fel hasonló nézetű új frakcióhoz csatlakozzon.

Az MTI kérdésére közölte: Bokros Lajos, az MDF képviselője ugyan szabad mandátummal rendelkezik, de az MDF dönt arról, hogy melyik frakcióba üljön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kató-néne
2009. június 22. 15:50
Ez a bukott "celeb" mégiscsak talált egy züllött csürhét,melynek romjain visszakapaszkodhat a közéletbe,de ugyanezt reméli a már minden elvét gagyipiacon elkótyavetyélő mdf-es főmadám is.Azaz,talán egy "bokor" árnyékából,sunyin,nagyobbat lehet majd ugrani,markolni az ország húsából. - már a Riska-tehen is látja a sandaságot,bőg is veszettül a pára -
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását