2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem a Diósgyőri vár lesz a kétszázason

Az már biztos, hogy a fém 200 forintos hátoldalán nem lesz a Diósgyőri vár képe, Miskolc egyik emblematikus épülete ugyanis fel sem került arra a listára, amelyen szerepel a Lánchíd, a Megyeri híd, a nagy fakopáncs, a fehér gólya, a kövér daravirág, valam
2008. október 15. szerda 09:20 - Hírextra
Ezekre lehet ugyanis szavazni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján, az alapján, hogy melyiket látnák szívesen az emberek az új érme hátulján. A miskolciak a Diósgyőri várnak örültek volna. (A bevonásra kerülő papír 200 forintoson ugyanis a vár képe látható.) Éppen ezért az Első Miskolci Társaskör Alapítvány aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy a várra is lehessen szavazni.

Kezdeményezésükről még múlt hónap közepén értesítették az MNB-t, elektronikus levélben – nyilatkozta a lapnak Szinay Attila, az alapítvány elnöke. Hozzátette: náluk körülbelül mintegy 3.000 aláírás gyűlt össze, ezt kedden eljuttatta a nemzeti bankba.

Szinay Attila érthetetlennek tartja, hogy a vár nem került a szavazólistára. Az MNB-nél elmondták, akadémikusokés numizmatikus szakértők döntöttek a listáról, a Diósgyőri vár pedig fel sem merült mint lehetőség. A sajtóosztályon azt is mondták: nem kaptak levelet az alapítványtól - olvasható a napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását