2024. április 24. - György

32 ember került őrizetbe egyetlen ékszerrablás kapcsán

Harminckét embert vettek őrizetbe a tavaly decemberi 85 millió eurós ékszerrablás ügyében, és megtaláltak többet az elrabolt ékszerek közül is - jelentette be hétfőn a francia rendőrség.
2009. június 22. hétfő 23:43 - HírExtra
A gyanúsítottakat azután állították elő, hogy egy orgazda tovább akarta adni az ékszereket - tájékoztatott a rendőrség, hozzátéve, hogy a vevő "külföldről jött". Az őrizetbe vett embereket, akik között van a luxusüzlet egyik biztonsági őre is, a rablásban való részvétellel, az akció előkészítésével, illetve az ékszerek eladásával vádolják. Franciaország történelmének legnagyobb értékű rablását tavaly decemberben követték el.

A Harry Winston párizsi üzletét négy fegyveres férfiból álló banda rabolta ki. Ketten közülük nőnek voltak öltözve, megfenyegették az üzlet alkalmazottait, majd begyűjtötték az ékszereket a vitrinekből és az általuk nyilvánvalóan ismert titkos tárolókból is.

A londoni székhelyű Lloyds biztosítótársaság, amely 85 millió euróra taksálta a világhírű amerikai cégtől elrabolt ékszereket, 1 millió dolláros (700 ezer eurós) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A Harry Winstonnál vásárolt valaha ékszereket Richard Burton amerikai színész a felesége, Elizabeth Taylor számára, s tőlük vásárolt gyűrűvel jegyezte el Arisztotelesz Onasszisz hajómágnás is Jacqueline Kennedy egykori amerikai first ladyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását