2024. április 26. - Ervin

Újra gyilkoltak az amerikai katonák

Az amerikai haderő pénteken közölte, hogy becslések szerint 26 polgári személy vesztette életét május elején amerikai légi csapásokban Afganisztán nyugati részén.
2009. június 20. szombat 11:58 - HírExtra
"A vizsgálat nem zárja ki az eshetőséget, hogy 26-nál több civil halt meg a harci cselekmény során" - áll az amerikai Középső Parancsnokság (Centcom) közleményében. Washington és Kabul között az utóbbi időben feszültebbé vált a viszony az afganisztáni harcok során elesett civilek növekvő száma miatt. Az Egyesült Államok és Afganisztán között vita van a május 4-i légi csapások civil áldozatainak számáról, Kabul szerint ugyanis 140 polgári személy halt meg.

A Középső Parancsnokság közölte: becslése különböző forrásoktól származó értesüléseken és a térségben lévő új sírok számán alapul, de hozzátette, hogy a halottak valódi száma valószínűleg soha nem lesz ismert.
 
A katonai vizsgálat szerint, amelynek jelentését a Pentagon röviden ismertette, a B-1 amerikai bombázó által Faráh tartományban május 4-én végrehajtott három légicsapás során nem tartották be teljes mértékben a harci magatartási szabályokat. Feltehetően ennek tudhatóak be a civil áldozatok.
 
A jelentés javasolja az érvényben lévő hadműveleti szabályok pontosítását, tekintettel az esetleges civil áldozatokra, valamint annak biztosítását, hogy a kiképzés a szabályoknak megfelelően történjék.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását