2024. április 16. - Csongor

Alternatív fesztivál másodszor

Az alternatív zene kedvelőinek ígér színvonalas szórakozást a második alkalommal megrendezett Fishing on Orfű fesztivál, amelyre csütörtöktől három napon át várják a közönséget.
2009. június 18. csütörtök 06:17 - HírExtra
A Lovasi András és Rátgéber László nevével fémjelzett Fishing On Orfű Alterfeszt idén nyolcvan fellépővel, közös horgászattal, nagy kirándulásokkal, háromszáz forintos sörrel, valamint szörnyvadászattal várja Baranya megye festői kis falujában, Orfűn a fesztiválozókat.

A szörnyvadászat kapcsán Rátgéber László az MTI-nek elmondta: "titokzatos körülmények között" még a múlt hétvégén az Orfűi tóban "eltűnt" Kispál András, a Kispál és a Borz zenekar gitárosa, miután több mint 360 jelentkező közül őt választották ki, hogy megküzdjön az orfűi "szörnnyel". Rátgéber elárulta, hogy csütörtökön csapdát helyez el, amellyel remélhetőleg sikerül befogni a "szörnyet", s megtalálni Kispál Andrást.

A szörnyvadászatban megfáradt fesztiválozókat hat színpadon várják koncertek: az egyik nagyszínpadon a hazai élvonal adja egymásnak a mikorofont Péterfy Boritól a Kiscsillagon, a Heaven Street Sevenön, a Kistehén Tánczenekaron, valamint a Kispál és a Borzon át a Quimbyig, de itt lép színpadra a pécsi Psycho Mutants is. A másik nagyszínpadon tizennyolc zenekar lép fel, köztük a NemJuci, a Kaukázus, a Kutya Vacsorája, a Vad Fruttik és több külföldi vendég, például a Washington Dead Cats Franciaországból, a Titty Twisters Orchestra Olaszországból és az Eat More Plastic Németországból. A három nap alatt Orfűn játszik még többek között az Amber Smiths, a Bëlga, a Ludditák, az Irie Maffia, az Erik Sumo Band, és a Zagar, a Budapest Bár, a Zuboly és a Csík zenekar Lovasi Andrással kiegészülve.

A tehetségkutató színpadon 35 percet kell majd játszaniuk a felfedezésre váró zenekaroknak; mindhárom nap győztese felléphet a jövő évi fesztiválon, az összesített győztes pedig egy kislemez elkészítését nyeri Lovasi András stúdiójában.

A Fishing On Orfű idén két új "fejlesztéssel" is meglepi a fesztiválozókat: lesz élő zenészekkel kísért bio-karaoke, illetve bio-chill-out egy bárzongorista zenei aláfestésével. A programok között szerepel filmvetítés, beat-boksz show, de fellépnek Orfűn a hazai stand-up komédiások nagyágyúi, Badár Sándor, Kőhalmi Zoltán, Hadházi László és sokan mások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását