2024. június 4. - Bulcsú

Állami kézbe kerülhet a lőtér

Az állami sportvezetés terve szerint a Balatoni Általános Olimpiai Központ részévé tennék a fűzfői sportlőteret, ezáltal egy komplex szolgáltatást nyújtó létesítmény jönne létre - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Simóka Beáta sportszakállamtitkár.
2009. június 18. csütörtök 15:52 - HírExtra
Simóka, aki Pál Bélának, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága alelnökének meghívására érkezett a fűzfői Balaton Uszodába, a délelőtt folyamán meglátogatta a római világbajnokságra készülő vízilabda-válogatott edzését.

Az uszoda látogatóinak száma éves szinten eléri a százezret, ebből húszezer iskolás vagy óvodás korú, ez is bizonyítja, hogy a létesítmény nemcsak a tömegsportban, az élsportban, hanem a fiatalok sportra nevelésében is fontos szerepet játszik- mondta Pál Béla.

Török Ottó, a Nemzeti Utánpótlás- és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fűzfői uszoda kapcsán egy energiaracionalizálási programot indítanak. Hozzátette, ez egy működő konstrukció, hasonló fejlesztés és megtakarítási program már megvalósult a budapesti Hajós Alfréd Uszodában.

A főigazgató elmondta, a Nitrokémia Zrt. kezelésében lévő fűzfői lőtér fontos sportszakmai feladatot tudna átvállalni abban az esetben, ha az Olimpiai Központ részévé válna; arról nem is beszélve, hogy egy ilyen ingatlan állami kézbe kerülése biztonságot jelentene a sportlövő szakágnak. Jelezte, szeretnék, ha az átadás jövő év elejére megvalósulna. A tervek szerint a Nitrokémia Zrt. jelképes, egyforintos áron adná el a lőteret a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek, amely már állami kézbe adhatja azt.

A Balatoni Általános Olimpiai Központ igazgatója elmondta, a területileg illetékes erdőgazdaság, a Verga Zrt. már jelezte: részt venne a lőtér üzemeltetésében, így a központtal közösen fejleszthetnék, illetve javíthatnák annak használhatóságát. Erős József arról is beszámolt, hogy a fűzfői Balaton Uszoda közelében strandröplabdapályát, valamint strandfocipályát adnak át hamarosan, ezzel is szeretnék a létesítmény szolgáltatásait bővíteni.

A sportszakállamtitkár meglátogatta a Balatoni Általános Olimpiai Központhoz tartozó balatonfüredi vitorláskikötőt, amely 80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Összesen több mint 200 millió forint értékben kerül sor a kikötő bővítésére és korszerűsítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását