2024. április 28. - Valéria

Kész van Zuschlag vádirata

Az ügyészség benyújtotta a vádiratot a Zuschlag-ügyben a Bács-Kiskun Megyei Bírósághoz tegnap a hivatali idő lejárta előtt - írja a szerdai Magyar Nemzet.
2008. május 14. szerda 09:25 - Hírextra
A vádhatóság nem helyezte szabadlábra a szocialista politikust, hanem a büntetőtanácstól kér döntést - tudta meg a lap a bíróságon.

Mint írják, az egyes vádlottak cselekményeinek jogi minősítése részben eltér egymástól, Zuschlag Jánost és néhány társát azonban egységesen bűnszervezetben, folytatólagosan és különösen nagy értékre elkövetett csalással vádolják. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők maffiamódszert alkalmaztak: kiosztották a szerepeket, megszervezték az ügyletek lebonyolítását. A Medgyessy-kormány idején álegyesületek és álalapítványok beiktatásával így szereztek állami támogatást a Gyurcsány Ferenc miniszter és Szilvásy György közigazgatási államtitkár vezette ifjúsági tárcától.

A megyei főügyészség helyettes vezetője, Szabó Ferenc elmondta: a bűncselekménnyel okozott 72 millió forintos kárösszegből 60 millió megtérült. Ötvenet ügyvédje révén Zuschlag fizetett be, kérve az előzetes letartóztatás megszüntetését. Az ügyészség nem rendelte el a szocialista politikus szabadlábra helyezését, a bíróságtól kéri a döntést - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását