2024. május 4. - Mónika, Flórián

A dugók alátesznek a válságnak?

A közlekedési dugók miatt akár évi 120 milliárd euró lehet a kieső gazdasági teljesítmény az Európai Unióban az Európai Bizottság szerint.
2009. június 18. csütörtök 10:13 - HírExtra
A huszonhetek gazdasági teljesítőképessége így a dugók miatt egy százalékkal csökkenhet, áll a brüsszeli bizottság szerdán megjelent közlekedéspolitikai munkadokumentumában. A dugóhelyzet gyors javulására nincsen sok esély, mert a világon működő gépkocsik közül majdnem minden harmadik - 230 millió autó - az unió útjain fut a legutóbbi, 2006-os adatok szerint, és a bolygó teljes autóállománya 2050-re 3 millióra bővülhet.

Az Európai Unió úthálózata 5 millió kilométer, ebből 60 ezer kilométer autópálya. A bizottság szerint jobban össze kell hangolni a közúti, vasúti és légi közlekedést, és a következő években integrált, technológiaalapú, felhasználóbarát közlekedési rendszer kialakítására kell összpontosítania.

"Folytatni kell a különböző közlekedési módok integrációját, a közlekedési szolgáltatások és technológiák terén az Európai Uniónak a világ élvonalába kell kerülnie, és a jövő közlekedéspolitikájának középpontjába a közlekedés felhasználóinak és a közlekedési ágazat alkalmazottainak szükségleteit és jogait kell állítani" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Antonio Tajani közlekedéspolitikai biztos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását