2024. május 7. - Gizella

Újabb iskolafelújítások

Szeptemberre közel nyolcszázmillió forintos felújítást végeznek el Oroszlány három általános iskolájában, az egyik intézményben öt új tantermet és könyvtárat hoznak létre - tájékoztatta szerdán a kistérség sajtóreferense az MTI-t.
2009. június 17. szerda 13:25 - HírExtra
A beruházáshoz mintegy 500 millió forint támogatást kapott a város. Az önkormányzat saját ráfordításait időközben 44 millió forinttal kellett megemelni, ezt a testület ellenszavazat nélkül elfogadta legutóbbi ülésén - mondta el Ivák István.

Oroszlány vállalta az iskolák teljes körű akadálymentesítését, az intézményekben a szelektív hulladékgyűjtés megvalósítását és öt évig való fenntartását, a veszélyes hulladékgyűjtő akciók számának növelését. A beszerzéseknél előnyt élveznek a környezeti szempontból kedvezőbb, anyag- és energiatakarékos technológiák.

A beruházás során a szokásos felújításokon kívül az iskolákban fejlesztő helyiségeket alakítanak ki, és bővítik az épületet. A József Attila Iskola egyik épületszárnyát egy emelettel bővítik, öt új tantermet, könyvtárat és az akadálymentesítéshez szükséges liftet hoznak létre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását