2024. május 16. - Mózes, Botond

15 millió éves ló?

A Panama-csatorna kibővítésével kapcsolatos ásatások során egy régészhallgató egy olyan lóféle fogaira bukkant, amely 15-18 millió évvel ezelőtt élt.
2009. június 17. szerda 10:45 - HírExtra
Az Anchitherium-nemzetségnek, amelynek képviselői valamennyivel magasabbak lehettek fél méternél, továbbá három lábujjal rendelkeztek lábanként, a miocén korban számtalan faja élt. A ma még élő lóféléknek azonban az ismeretek jelen állása szerint nem voltak közvetlen elődjei.

Eddig az amerikai Florida, Nebraska és Dél-Dakota államokból kerültek elő a nemzetség képviselői - írja a Der Standard című osztrák lap online kiadása (www.derstandard.at).
A mostani lelet nem csupán az eddigi legdélebbi, de az Anchitherium elterjedésének déli határát is jelzi, hiszen akkoriban Észak- és Dél-Amerika között még nem volt összeköttetés. Ezzel szemben az állatok Észak-Amerikából, a lovak törzsfejlődésének főszínteréről ideiglenes földhidakon át átmehettek Eurázsiába.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását