2024. május 16. - Mózes, Botond

Tízezer bevándorlót raboltak el

Közel 10 ezer illegális bevándorlót raboltak el Mexikóban szeptember és február között - közölte hely idő szerint hétfőn az Emberi Jogok Nemzeti Bizottsága (CNDH).
2009. június 16. kedd 09:06 - HírExtra
"A bevándorlók elrablása mindennapi gyakorlat lett, amely aggasztó méreteket ölt, rendszerint büntetlen marad és kegyetlenkedéssel párosul. A szervezett bűnözés és egyes állami hivatalnokok egyaránt érintettek" - jelentette ki a szervezet vezetője. Tavaly az Egyesült Államokkal szomszédos Mexikóban mintegy 140 ezer illegális bevándorlót állítottak elő. Az emberrablások túlnyomó többségét szervezett bandák követik el váltságdíj reményében, de legalább 91 fogva tartott esetében a bűnözők és egyes állami hivatalok között bűnrészesség állt fenn.

A 2008 szeptembere és 2009 februárja között elrabolt 9758 ember többsége Közép-Amerikából érkezett és a váltságdíj fejenként átlagosan 2500 dollár volt a CNDH jelentése szerint.

Az áldozatok között 59 kiskorú és 157 nő volt, közöttük 4 terhes. Két nőt meggyilkoltak és többeket megerőszakoltak a szervezet szerint, amely bírálja, hogy nincsenek hivatalos adatok és az igazságszolgáltatás tehetetlen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását