2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az állam tartozik az egyetemnek

Az oktatási tárca 350 millió forinttal tartozik a Semmelweis Egyetemnek, mert fél éve nem törleszti a PPP-beruházás rá jutó terheit, a minisztérium szerint ezért az egyetem a felelős, ugyanis a támogatási keretet csak akkor lehet megnyitni, ha elfogadták az intézmény tavalyi pénzügyi beszámolóját - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
2009. június 16. kedd 07:20 - HírExtra
A lapnak az egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója azt mondta, nincs tudomásuk róla, hogy bármilyen dokumentumot késve adtak volna be, szerintük a csúszás oka a rossz szabályozás.

Az idei finanszírozási szerződés megkötését ugyanis a tavalyi évről szóló beszámoló elfogadásához köti az állam, ám ezt csak tavasszal kell elkészíteni, miközben a tárcának már januártól törlesztenie kellene a PPP-beruházás rá eső részét.

A PPP-konstrukciós beruházásokba még Magyar Bálint oktatási minisztersége idején vágtak bele az intézmények, a program érvén magánbefektetők építettek, újítottak fel egyetemi épületeket, amiért az iskolák 20 éven keresztül törlesztenek a beruházónak - emlékeztet a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását