2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A demokrácia lezüllése?

A főbírójelöltről szóló hétfői szavazás eredménytelensége a magyar demokrácia lezüllésének egy újabb szomorú fejezete - közölte a kormányszóvivői iroda hétfőn az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy a miniszterelnök támogatta Baka András jelölését.
2009. június 15. hétfő 22:34 - HírExtra
A közlemény szerint "bizonyos politikai erők cinikus, hazug játékká alacsonyították az elnökválasztást. Az ellenfelüket nyilvánosan megvádoló politikai erők nemcsak a nyilvánosság felé tartoznak elszámolással. El kell számolniuk saját lelkiismeretükkel is".

A kormányszóvivői iroda kiemelte, hogy a jelöltről a kormányt támogató Magyar Szocialista Párt is egyértelmű döntést hozott, amelyet még a szavazás előtt, a nyilvánosság előtt ismertetett.

A magyar demokrácia és a jogbiztonság szempontjából kiemelt szerepet játszik a Legfelsőbb Bíróság és annak vezetése. Egy éve már, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnök nélkül működik, és ez gyengíti a jogbiztonságot - írták.

A jogbiztonság és a demokratikus intézményrendszer erősítése érdekében, és azért, hogy végre lezáruljon az immár egy éve húzódó ügy, Bajnai Gordon miniszterelnök támogatta Baka András jelölését a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára. A miniszterelnök Baka Andrást szakmailag és emberileg is megfelelő jelöltnek tartja - áll a közleményben.

Az Országgyűlés hétfőn ismét nem választotta meg a Sólyom László köztársasági elnök által a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt Baka Andrást. A jelölt megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának támogatása kellett volna, Baka András azonban csak 184 igen szavazatot kapott a szükséges 257 helyett.

A szavazás előtt a Fidesz és az MSZP is úgy nyilatkozott: támogatja az államfő jelöltjének megválasztását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nedudgi
2009. június 16. 21:15
Nyilvánossá kell tenni a titkos szavazás pártonkénti eredményét. Előttünk a kitörési pont! Ez az ország érdeke!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását