2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: mennie kell az egészségügyi miniszternek

Pesti Imre ezt azzal indokolta, hogy az új rendszerrel a kormány 60-70 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből.
2009. június 14. vasárnap 12:12 - HírExtra
A fideszes politikus szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter megszegte orvosi és parlamenti esküjét, valamint az Országgyűlés egészségügyi bizottságában tett vállalását, miszerint újabb nagyobb forráskivonáshoz már nem járul hozzá. Pesti Imre kijelentette, az egészségügyi tárcavezető és a kormány az alkotmányt is megszegte, amely rögzíti, hogy az embereknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez.

A tervezett új finanszírozási rendszerrel a kormány vissza akarja hozni a fizető egészségügyet, és kórházak bezárását, illetve privatizációját készíti elő - közölte.

Azt mondta: az újabb forráskivonással kormányzat becsapta a parlamenti képviselőket, az önkormányzatokat, a szakrendelők és kórházak vezetőit, valamint a betegeket.

A finanszírozási rendszer azon eleme, hogy a teljesítmény 70 százalékáig jár a teljes finanszírozás, azt sejteti, hogy a nem a kórház ellátási területéhez tartozó betegeknek esetleg fizetniük kell majd az ellátás egy részéért. Egy korábbi felmérés szerint ugyanis az ellátott betegek nagyjából 65 százaléka érkezik az intézményekbe a kórházak ellátási területéről - hangsúlyozta Pesti Imre.

Emlékeztetett arra, hogy a Kórházszövetség vezetői is aggályaikat fejezték ki a finanszírozási rendszer miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását