2024. május 27. - Hella

Eredményes volt a népszavazás

Nagykozártól a szomszédos Romonyához tartozik majd 2010 őszétől a Zsemenye-dűlő, miután érvényes és eredményes volt a területrész átadásáról szóló vasárnapi népszavazás - tájékoztatta Jávorcsik Béla, a baranyai község körjegyzője az MTI-t.
2009. június 14. vasárnap 22:48 - HírExtra
A mintegy húsz lelket számláló Zsemenye-dűlő tizenöt választópolgárából tizenegy járult az urna elé, s mindannyian támogatták a területrész Nagykozártól való elválását - mondta el.

Jávorcsik Béla utalt rá: a referendumot a Zsemenye-dűlő lakosai kezdeményezték, mert Romonya közelebb van hozzájuk, számukra könnyebben megközelíthető, s így ott a közszolgáltatásokat is egyszerűbb igénybe venniük.

Nagykozár és Romonya idén márciusban előzetes megállapodást kötött Zsemenye-dűlő átadásáról, de a terület a törvény szerint a népszavazási eredmény ellenére is csak a következő önkormányzati választásokat követően, azaz 2010 ősszel lesz Romonyáé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását