2024. április 30. - Katalin, Kitti

Törvénytelenül újítják fel a Margit hidat?

Csütörtökön tárgyalja a fővárosi közgyűlés a Margit híd felújításának részletes projekttervét. Amennyiben a képviselők elfogadják, úgy a főpolgármesteri hivatal felhatalmazást kap a 13 milliárd forintos beruházás engedélyeztetési és közbeszerzési folyamat
2008. május 28. szerda 11:21 - Hírextra
Értesüléseink szerint a Margit híd kapcsolódó beruházásaként a budai oldalon a hídra vezető utak szélesítése is megtörténne, információink szerint azonban a Fővárosi Szabályozási Kerettervből (FSZKT) az útszélesítés tervét „kifelejtették".

Az ügy azért kellemetlen, mert az 1997 évi Építési Törvény (LXXVIII /78) szerint a szabályozási kerettervben az út nyomvonalát először ki kellene jelölni ahhoz, hogy magát az engedélyezési folyamatot és a közbeszerzési eljárást a főváros elindíthassa. Az FSZKT módosítása akár egy évvel is hátráltathatja a beruházás elindítását.

A főpolgármesteri hivatal másik lehetősége, hogy amennyiben a közreműködő hatóságokon sikerül keresztül vinnie a projektet, úgy törvénytelenül kezd a Margit híd felújításához és az útburkolatok kiszélesítéséhez a budai oldalon. Ez az eljárás szinte biztosan kivitelezhetetlen, mert a híd felújításának 50%-kát az Európai Unió Strukturális Alapja finanszírozná, vagyis a főváros elesne a támogatástól.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy az illetékes hatóság, a II. kerületi Önkormányzat sem adhatna szakhatósági engedélyt a beruházáshoz az FSZKT módosításának hiányában.
Forrás: Hírextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását