2024. május 22. - Júlia, Rita

Az államfők szerint nem veszélyesek a szélsőségesek

Az európai államfők nem tekintik különösebb veszélynek, hogy a szélsőséges pártok a korábbinál sikeresebben szerepeltek a múlt heti európai parlamenti választásokon - mondta el Sólyom László Nápolyban az Arraiolos-csoport államfőinek találkozója után.
2009. június 13. szombat 17:47 - HírExtra
"Nem uralkodott szomorú hangulat; a Jobbik előretörése itt senkit nem izgatott, és a többi országbeli EP-választási eredmények - amelyek voltaképpen aggasztóak - szintén nem kerültek szóba" - mondta a köztársasági elnök a kétnapos tanácskozás befejezése után a magyar sajtó képviselőinek.

A szélsőségesek egyrészt mindössze nyolccal növelték EP-képviselői helyeik számát, másrészt a tapasztalat az, hogy a szóban forgó politikai erők képtelenek együttműködni egymással - fejtette ki Sólyom László.

A csoport első eszmecseréje 2003-ban a portugáliai Arraiolosban volt, innen kapta elnevezését. A nápolyi találkozón a házigazda olasz elnökön és a magyar államfőn kívül a német, az osztrák és a portugál államfő vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását