2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Több fizetőkapu lesz a pályán

Az eddigi áteresztőképesség az ötszörösére bővül a Zágráb előtti autópálya fizetőkapuinál, miután szombaton délután üzembe helyezik a teljesen felújított csomópontot.
2009. június 12. péntek 20:36 - HírExtra
A társaság tájékoztatása szerint az Adria irányából a horvát főváros felé tartó forgalomban óránként több mint 11 ezer autó átengedésére lesz képes Luckonál az átalakított fizetőkapus rendszer, ahol mostantól különválasztják a készpénzzel és kártyával fizető autósokat. A készpénzzel fizetők továbbra is a korábbi helyszínen haladhatnak át 10 kapu közül választva, de ezen a ponton ezentúl kizárólag a motorosok és a személyautók hajthatnak keresztül.

Az autóbuszoknak és a teherautóknak, valamint azok a személygépkocsival érkezőknek, akik bankkártyával, vagy a horvát autópálya-hálózaton elektronikus leolvasásra használt ENC kártyával fizetnek, a három kilométerrel távolabb, Demerjénél felépített új kapukon kell áthaladniuk. Az Adria felől Zágráb irányába haladók számára új táblák is felhívják a figyelmet a kötelező sávváltásra.

Az autópályát üzemeltető ARZ 95,8 millió kunát (mintegy 3,7 milliárd forintot) költött el a fizetőkapus rendszer átalakítására. A beruházásnak köszönhetően az üzemeltető reményei szerint jelentősen csökkennek az itt leginkább a nyári turnusváltások idején jellemző több kilométeres torlódások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nedudgi
2009. június 12. 21:00
Tehát arról szóltam, hogy elég sok megfélemlített ember élhet abban a faluban, meghogy kiknek is van t.képpen félnivalójuk?
nedudgi
2009. június 12. 20:56
Azo tűnődök, hová lett az első hozzászólásom? Mert a második -a folytatás - anélkül elég kérdőjeles.
nedudgi
2009. június 12. 20:52
Ja és ijedtükben nekiestek az intézkedő rendőröknek. Meghogy kést rántott! Nem kapát! Igaz nála a kettő használata között lényegében nincs különbség. A kést nem kell cipelni. Igaz, én lusta vagyok a kés cipelésére is, csak úgy az utcán jövet-menet. Valószínűleg azért nem hordok magamnál kést, mint szerencsére még sok-sok embertársunk. Tényleg keveset mozgunk?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását