2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szili szerint sincs jól ez így az MSZP-vel

Szili Katalin szerint az MSZP-nek politikai irányváltásra van szüksége, vissza kell találnia a baloldali értékekhez. Az Országgyűlés elnöke erről kérdésre válaszolva beszélt a házbizottság szerdai ülése után.
2009. június 10. szerda 16:11 - HírExtra
A szocialista politikus megerősítette az MTI korábbi információját, mely szerint a hétfői frakcióülésen kezdeményezte, hogy ne pártértekezletet, hanem kongresszust hívjon össze július 4-re az MSZP.

Véleménye szerint helyes volt, hogy így döntött a párt elnöksége, mert egy kongresszus ad igazán súlyt a helyzetértékelésnek és az esetleges politikai irányváltásnak.

Szili Katalin úgy fogalmazott: ebbe a belső demokrácia átalakítása is beletartozik, illetve az, hogy elnézést tudjanak kérni a társadalomtól a hibás döntésekért.

Hozzátette: a pártnak meg kell kezdenie a felkészülést a 2010-es országgyűlési választásokra, és meg kell vitatnia, hogy milyen politika vezetett az MSZP jelenlegi helyzetéhez, továbbá azt is, miért szenvedtek ekkora vereséget, miért mondott ilyen ítéletet a társadalom a szocialista párt tevékenységéről - közölte.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a felvetése nem személyi változásokról szólt, hanem politikai irányváltásról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását