2024. május 3. - Tímea, Irma

Demszky kiadta a parancsot

Demszky Gábor felszólítására csütörtökre összehívták a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottságát, amelynek szerdai ülése határozatképtelenség miatt meghiúsult.
2009. június 10. szerda 20:20 - HírExtra
Az MTI információi szerint a külföldön tartózkodó Tüttő Kata (MSZP) bizottsági elnök levélben, még a főpolgármesteri felszólítás előtt összehívta az újabb ülést jövő héten keddre.

Demszky Gábor a bizottság elnökének címzett levelében felhívta a figyelmet arra, hogy a határozatképtelenség miatt elmaradt döntések, egyes közbeszerzések esetében a jogorvoslati kockázaton túl több tízmillió forintos veszteséget is jelenthetnek a főváros számára. A közbeszerzési előírások szerint ugyanis ha a főváros nem hirdeti ki határidőre egy adott közbeszerzés eredményét, akkor tíz napon belül a biztosíték összegét, vagy annak dupláját meg kell fizetnie az ajánlattevőknek.

Demszky Gábor az eredményhirdetési határidők betartása érdekében még szerda délutánra, de legkésőbb csütörtök délelőttre sürgős bizottsági ülés összehívását kérte. Ezen egyebek közt az Erzsébet híd díszkivilágításának kiépítéséről, a Thököly út ideiglenes felújításáról, a budai alsó rakpart útfelújításáról és a Tétényi úti kórház épületfelügyeleti rendszerére kiírt közbeszerzésről is dönteni kellene.

A 13 fős pénzügyi bizottság szerdai ülésén egyetlen ellenzéki sem vett részt. A nyolc MSZP-SZDSZ képviselővel megtarthatták volna az ülést, de csak négyen voltak jelen.

Az ellenzékiek korábban ilyen helyzetben már többször azt nyilatkozták, hogy a határozatképesség biztosítása az MSZP-SZDSZ koalíció feladata, mivel az egyfős közgyűlési többségüket a szervezeti szabályzat módosításával a bizottságokban megsokszorozták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását