2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Bush "háborús bűnei" miatt tüntettek

Háborúellenes tiltakozók tüntetést rendeztek George Bush volt amerikai elnök új texasi otthonánál - írta a helyi sajtó kedden. Bush elnök dallasi háza közelében 32 fokos hőségben tüntettek kormánya "emberiesség elleni bűntettei" miatt.
2009. június 10. szerda 08:54 - HírExtra
A Fort Worth-i Star-Telegram című lap jelentése szerint a tüntetők között volt Cindy Sheehan, az a kaliforniai anya, aki az utóbbi években többször a figyelem középpontjába került, amikor tüntetést rendezett Bush elnök crawfordi farmjánál, követelve, hogy beszélhessen az elnökkel fiáról, aki katonaként Bagdadban halt meg.

"George Bush és kormánya tömeggyilkosok gyülekezete" - így hergelte a tömeget hangosbeszélőn keresztül az asszony, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok még mindig két háborút vív, és ő nem tudja magát ezen túltenni. "Folytatnunk kell (a tiltakozást), hogy többé ilyen ne fordulhasson elő" - mondta.

A háborúellenes tüntetők követelték, hogy induljon eljárás a Bush-kormány ellen háborús és emberiesség elleni bűnök miatt. Sheehan bírálta a demokrata párti Barack Obama elnököt is, amiért folytatja republikánus elődje háborúit.

Az egyik tüntető azt mondta, csak azért, mert új elnöke van az országnak, nem szabad megfeledkezni a Bush-kormány bűneiről. Egy másik azt hangoztatta, Busht felelősségre kell vonni az általa elkövetett bűntettekért, vizsgálatot kell ellene indítani.

"Ne várjunk, nyomozzunk!" - skandálták a háborúellenes felvonulók, akiknek a hangját időnként elnyomta a mellettük haladó Bush-párti tüntetők "USA" kiáltása. Utóbbiak az ismételgették, hogy az előző elnök kitűnő munkát végzett. Mindkét oldalon több mint száz fős tömeg hajtogatta a maga igazát. A rendőrség és a titkosszolgálat lezárta a tömeg előtt a Bush-ingatlant.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását