2024. április 19. - Emma

Borrandevú három napig

Három nap, három nagy koncert és 22 borász: ennyi pénteken kezdődő Kárpát-medencei borásztalálkozó előzetes gyorsmérlege. A borrandevúnak a XXII. kerületi Rózsakiállítás területe ad otthont három napon át.
2009. június 9. kedd 09:10 - HírExtra
Budafok az 1900-as években borkereskedelmi központ volt. Pincéiben tárolták és innen szállították külföldre a Monarchia borait. A hely tehát kötelez arra, állítják a szervezők, hogy újra - immár negyedik alkalommal - itt találkozzanak a Kárpát-medence legkiválóbb bortermelői. A találkozó szlogenje: Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk.

A rendezvény arra is kiváló alkalom, hogy az anyaországi és a határon túli borászok tapasztalatot cseréljenek, szakmai megbeszéléseket folytassanak, valamint megismerjék egymás borait és azokat megkóstoltassák a nagyközönséggel is - olvasható az esemény előzetesében.

A határon túli borászok közül Nagytéténybe érkezik majd az erdélyi Balla Géza, a felvidéki Bott Frigyes, valamint Sütő Zsolt, a vajdasági Maurer Oszkár, a szlovéniai Rozsmán István és a burgenlandi Esterházy borászat képviselője.

A leghíresebb magyar bortermelőkön kívül kisebb, úgynevezett kézműves honi borászatok is elfogadták a szervezők meghívását.

A borkóstolókat nívós zenei produkciók körítik: péntek este a Makám együttes lép fel, Lovász Irénnel, szombaton a Ghymes, vasárnap pedig a Csík Zenekar, vendég Dresch Mihály és Ferenczi György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását