2024. április 29. - Péter

Felfüggesztettet kapott a társát meglövő határőr

Másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn azt a volt somogyi határrendészt, aki a múlt év decemberében járőrözés közben véletlenül meglőtte a társát.
2009. június 8. hétfő 16:11 - HírExtra
A 42 éves elsőrendű vádlottat szolgálatban elkövetett kötelességszegésben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, lőfegyverrel, lőszerrel visszaélésben és felbujtóként bűnpártolásban találta bűnösnek a bíróság.
ű
A 31 éves másodrendű vádlottat - a meglőtt járőrt - a bíróság kötelességszegés és bűnpártolás miatt - ugyancsak bűnösnek mondta ki, és nem jogerősen - 10 hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak és védőik, valamint az ügyész háromnapi gondolkodást kért.

A két főtörzsőrmester először azt vallotta, hogy egy ismeretlen személy, vélhetően orvvadász lőtt rájuk, később azonban kiderült, hogy az egyik határrendész véletlenül adott le egy lövést, ami a társát a könyökén találta el.

A súlyos sérülést egy, a rendőrségnél nem rendszeresített sportpisztoly okozta, amihez a házkutatás során lőszereket is találtak a rendőrök.

A fegyvert elsütő vádlott a nem létező orvvadászról szóló történetet - a vallomása alapján - azért találta ki, mert tartott a következményektől. Társa azért fogadta el a kitalált meséről szóló javaslatot, mert mielőbb kórházba akart kerülni, ám másnap a parancsnokának bevallotta, hogy nyulakra akartak vadászni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását