2024. május 17. - Paszkál

A Stanley Kupával jubilálna a Montreal

A Stanley Kupa megnyerésével szeretné megünnepelni alapításának 100. évfordulóját a Montreal Canadiens az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).
2008. október 2. csütörtök 09:58 - Hírextra
A kanadai elitgárda az előzetes erőviszonyok alapján a címvédő Detroit Red Wingsszel, az idén finalista - a már 20 évesen világsztár Sidney Crosby fémjelezte - Pittsburgh Penguinsszel, a New York Rangersszel, az Alekszandr Ovecskintől szárnyakat kapott Washington Capitalsszal, a San Jose Sharksszal és a 2007-ben bajnok Anaheim Ducksszal csatázik majd a végső győzelemért. A kupát majd csak júniusban adják át, és addig formahanyatlások, sérülések és a riválisok közötti játékos-cserebere még "közbeszólhat".

A rajt most szombaton lesz, mégpedig Európában: Stockholmban a Pittsburgh és az Ottawa Senators, Prágában pedig a Rangers és a Tampa Bay Lightning mérkőzik meg.

A 30 gárda javarésze rengeteg tranzakciót hajtott végre a holtszezonban, és az orosz profiliga (KHL) csábereje is érződött, csaknem 60 hokis ment a KHL-be az NHL-ből. A legismertebb közülük a cseh Jaromir Jagr, aki a Rangers helyett a milliárdos Roman Abramovics tulajdonában álló Avantgard Omszkhoz szerződött évi csaknem 10 millió dollárért. Az alapszakaszban 82 meccset játszanak az együttesek, egészen április 12-ig, majd három nappal később kezdődik a playoff.

Az április 24-én rajtoló svájci világbajnokságra - amelyen már a magyarok is érdekeltek - a rájátszás első körében búcsúzóktól még érkezhetnek a nemzeti válogatottakhoz.

Január elsején - akárcsak idén - megint lesz nyitottpályás meccs: a liga két nagy hagyományú alakulata, a Detroit és a Chicago Blackhawks között. Az All Star-gálának január 25-én az ünneplő Montreal ad otthont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását