2024. április 28. - Valéria

Szlovákiából szerzett fegyverek

Hatástalanított, de könnyűszerrel visszaélesíthető gépkarabélyokat talált a közelmúltban a rendőrség K. Lászlónak, a Nemzeti Őrsereg főkapitányának autójában, majd az őrsereg alsóvadászi kiképzőbázisán is - tudta meg a Népszabadság.
2009. június 6. szombat 09:25 - HírExtra
A "közlekedési ellenőrzést" - amelynek részleteit nem hozták nyilvánosságra - közös akció keretében hajtotta végre a Nemzetbiztonsági Hivatal és a rendőrség. Előzőleg a titkosszolgálat kiderítette, hogy az őrsereg Szlovákiából olyan fegyvereket szerzett be, amelyek könnyen visszaélesíthetők - olvasható a lap szombati számában.

Miután K. autójából előkerült egy gépkarabély, a rendőrség átkutatta az őrsereg főkapitányának lakását is, ahol újabb fegyvert, lőszert, bajonetteket, gázálarcokat és viperaként emlegetett ütőfegyvert találtak. Ezután kutatták át az őrsereg kiképzőbázisát is.
A Nemzetbiztonsági Hivatal a legszélsőségesebb félkatonai alakulatként tartja nyilván a Borsodban, Szabolcsban és Somogyban összesen ezer tagot számláló Nemzeti Őrsereget - írja a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását