2024. május 16. - Mózes, Botond

Újra lesz kihelyezett inkubátor

Újra lesz kihelyezett életmentő inkubátor Budapesten, a készüléket a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának oldalbejáratánál helyezik el - tájékoztatta az egyetem pénteken az MTI-t.
2009. június 5. péntek 20:41 - HírExtra
Az inkubátorral a csecsemőgyilkosságokat szeretnék megelőzni, és alternatívát kívánnak nyújtani a rossz helyzetben lévő családoknak.

Korábban a Schöpf-Merei Kórház bejáratánál volt ilyen berendezés, azonban a kórház bezárásával megszűnt az a lehetőség, hogy a krízishelyzetben lévő anyák csecsemőjüket ott elhelyezhették. Az egyetem úgy véli, hogy az új készülék remélhetőleg segíti azokat az anyákat, akik névtelenségüket megtartva szeretnének lemondani gyermekükről, de biztonságban szeretnék őt tudni. Az inkubátorba kerülő csecsemőknek a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat segítségével keresnek örökbefogadó családot.

Országszerte 23 egészségügyi intézménynél van kihelyezett inkubátor, az elmúlt két évben összesen nyolc kisbabát helyeztek el azokban.

A klinika szombaton tartja immár ötödik alkalommal a koraszülöttek napját, a rendezvényen idén is azokat a koraszülött gyermekeket és családjukat várják vissza, akik a klinikán születtek, és évek óta tartják a kapcsolatot az itt dolgozó orvosokkal és nővérekkel.

Magyarországon a koraszülés népegészségügyi probléma: mind a mai napig az újszülöttek 8-10 százaléka idő előtt jön a világra. Ezt a számot csak fokozza a mesterséges terhességek számának emelkedése, és az először szülő édesanyák egyre idősödő korosztálya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását