2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hét magyar futamgyőzelem

Hét hazai hajó is győztesként haladt át a célvonalon a péntek délutáni 500 m-es előfutamok során a szegedi kajak-kenu Világkupa-versenyen, amelyre 36 ország 450 versenyzője nevezett.
2009. június 5. péntek 20:47 - HírExtra
A kenus Vajda Attila - aki délelőtt, 1000 m-en is az élen végzett - izgalmas finis után érkezett első helyen a célba, s ez egyből döntőt ért számára. Hozzá hasonlóan ott van a legjobbak között a szám másik magyarja, a fiatal Volein Viktor is, aki szintén a leggyorsabbnak bizonyult futamában.

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa kajakos duó esélyeshez méltóan szintén nyert, így megspórolta magának a középfutamot, Paksy Tímea és Medveczky Erika ugyanakkor csak második lett, így nekik vasárnap délelőtt "pótvizsgázniuk" kell az aznap délutáni döntőért.

Első lett az elmúlt napokban betegeskedő Benedek Dalma, illetve Kozák Danuta (mindkettő K-1) és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, valamint a Szalai Tamás, Gönczy Gábor kettős is (mindkettő K-2), de ezekben a számokban a sok nevező miatt ez nem ért egyenes ági fináléba kerülést - folytatás vasárnap délelőtt, a középfutamban. A kenu párosoknál a Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály, valamint Varga Dávid és Széles Gábor egyformán második lett előfutamában, s ez esetükben döntőt ért.

Férfi K-1-ben Molnár Péter (2.) és Benkő Zoltán (4.) a középfutamba jutott.

A Vk további programja:
szombat:
200 és 1000, valamint női K-4 500 m-es középfutamok 8 ó
1000 és női K-4 500 m-es döntők 14:30 ó
vasárnap:
500 m-es középfutamok 8 ó
200 m-es döntők 9:55 ó
500 m-es döntők 15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását